Прихильники

пʼятницю, 27 жовтня 2017 р.

Чи потрібно вчителю аналізувати свою діяльність? Якими ресурсами володіє заклад загальної середньої освіти щодо порівняння навчальних досягнень здобувачів освіти? Моніторингові дослідження: чи є індикатором розвитку навчального закладу?

Такі питання обговорювали заступники директорів з науково-методичної роботи під час семінару 26 жовтня 2017 року за участю начальника відділу змісту та розробки  тестових матеріалів  "Освітньої агенції міста Києва" Клименко І.В. та завідуючої районним науково-методичним центром управління освіти Шевченківського району Петрової О.Ю.



четвер, 23 березня 2017 р.

Підбиваємо підсумки фестивалю STEM-предметів
«Science on Stage» («Наука на сцені») серед загальноосвітніх навчальних закладів Шевченківського району м. Києва
Минув тиждень... Напружений, "різнобарвний" на зустрічі, активно-комунікативний, а головне, орієнтований на учнівську молодь! Коли розпочинаються реформи, зміни, оновлення підходів й т.п., учителеві складно зорієнтуватися в різноманітностей "ідей" та "філософій"... Але нам робити свою справу!!! Згадаємо події.. вкотре висловлюю подяку всім, хто долучився..хто  ризикнув та -виграв!!!
До зустрічі на фестивалі в новому навчальному році.





четвер, 9 березня 2017 р.

Атестація заступників директорів: відкритість, об'єктивність, колегіальність,толерантність....

Чи може бути в щоденній роботі адміністративного "стандарту" заступника директора, місце творчості, новим формам роботи з педагогічними кадрами...? Так, розв'язати низку проблемних питань вдалося заступникам директорів 28 лютого 2017 року під час проведення творчо-"адміністративного" калейдоскопу знахідок щодо створення умов для розвитку пошуково-творчої активності педагогічних кадрів. 
Результатом такої роботи, вироблені шляхи, засоби створення умов для професійного зростання:
-тренінги
-"тижні зростання"
-"Я-презентую себе..."
-вправи психологічної довіри
-внутрішній моніторинг
-делегування повноважень
Зрозуміло, у кожного свій шлях! Результат -якість освіти

вівторок, 22 листопада 2016 р.

Медіа-освіта? Які переваги та ризики...з поглядом сьогодення!

 22 листопада 2016 року відбулося засідання "Школи молодого заступника директора". Практично-орієнтований семінар зібрав колег, практикантів НПУ М.П. Драгоманова (спеціальність "Дорадництво"), науковців та досвідчених "практиків" щодо обговорення питання формування медіа-простору навчального закладу.

понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Креативність вчителя....

Креативний... вчитель....учень...процес...= ВІДКРИТТЯ
"Ваше бачення творчого вчителя?". Таким запитанням розпочався семінар з елементами тренінгу для заступників директорів з науково-методичної роботи.
Особисто для мене, креативність- це здатність продукувати оригінальні ідеї,додавти нове у досвід, сприйняття нового та вміння  "перекроїти" на себе....
"Що заважає сучасному педагогові бути нестеротипним?"....
У форматі невимушено спілкування, інтерактиву, тренінгових вправ, учасники визначили основні ознаки творчості педагога, фактори, що впливають на формування креативності, та як наслідок ознаки креативно орієнтованого уроку!!!





Дякую всім за живе обговорення
 та включення в процес творчого пошуку!

пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

Шановні колеги, вчителі! Напередодні професійного свята зичимо для вас миру та добробуту! В світі, який змінюється, професія педагога залишається найвідданішою, тому що обирається серцем!!!
Хай ніколи не стануть на заваді вашого педагогічного шляху сумніви, зволікання, невпевненість у своїх силах. Йти по життю з упевненістю  та з "крилами".



середу, 28 вересня 2016 р.

Вітаємо переможців конкурсу «Інновації в неформальній освіті»
Джерело: http://www.pedrada.com.ua/news/3979-vtamo-peremojtsv-konkursu-nnovats-v-neformalny-osvt
Будь-яке використання матеріалів можливе лише за наявності гіперпосилання.